6a Tertúlia-Debat: "Oci nocturn i adiccions,construïm alternativa!"

publicado en: Sin categoría | 0

El divendres 1 de maig a les 22:30, un total de 15 participats de 17 a 27 anys van fer una tertúlia-debat en format online, aquestes van ser les seves conclusions:

Entre totes i tots varem definir què entenem per una addicció, és una enfermetat, que t’atrapa, et crea dependència i que està fora del teu control, afectant a la teva vida. En alguns casos estan normalitzades, ja que no només parlem de consumir alguna substància també pot ser una rutina o un estil de vida, al no tindre el control fa que renuncies a coses que tens o que podries fer.

Existeixen diferents tipus d’addiccions, per exemple: a les drogues, ludopatia, a les tecnologies, al treball, a l’exercici físic, al sucre, al sexe, etc.

Com es generen les addiccions? Existeixen diversos factors que poden incidir en l’augment de probabilitat de que una persona es faça addicta, principalment es parla de factors genètics i/o ambientals, sent els factors genètics un poc més predominants, encara que poden interactuar entre ells. És per això, que una persona pot tornar-se addicta amb un únic i primer consum i altra no. D’altra banda, destacar que per superar una addicció el més important es ser conscient i demanar ajuda als professionals.

Per últim vam parlar dels estereotips de les persones addictes, està molt estesa la imatge de persona pobre, bruta i deixada com a persona addicta. Però volem remarcar que açò és un estereotip i estigma social, ja que el consum de drogues i l’addicció, no entén de classes socials, procedència, gènere i/o edats. 

Ací us deixem un vídeo resum del debat!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.