«Persones que estimen persones», 17 de maig, dia Internacional contra la LGTBfòbia

publicado en: Sin categoría | 0

Hui, dia 17 de maig, se celebra el Dia Internacional Contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, amb motiu de commemorar la desclassificació de l’homosexualitat com a malaltia mental per part de l’Organització Mundial de la Salut el 17 de maig de 1990.
En aquest dia pretenem fer pública la falta de llibertat per al col·lectiu LGTBIQ+, conscienciant sobre l’homofòbia, la transfòbia, la bifòbia i la fòbia a la intersexualitat a que pateixen a la societat i a l’institut. Més de 70 països criminalitzen hui en dia l’homosexualitat, imposant per a ells i elles penes de presó o de mort. Amb aquest dia també pretenem estimular l’interés de les autoritats i de la població per garantir els drets LGTBIQ+ al món.
Un estudi realitzat per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, junt amb el col·lectiu de LGTB de Madrid, va recollir dades sobre l’assetjament escolar que sofreixen en els instituts:

  • El 90% de l’alumnat LGTBIQ+ ha sofert assetjament escolar homofòbic per part dels companys i companyes.
  • El 43% dels que sofreixen assetjament homofòbic es plantegen el suïcidi.
  • El 17% dels xics i xiques assetjats han intentat suïcidar-se una o diverses voltes.
  • El 82% de les víctimes de l’assetjament homofòbic no van informar de la situació a la família, perquè se sentien avergonyits.
  • Sols el 19% dels xics i xiques van rebre ajuda del professorat.

Per tots aquests motius creiem oportú visibilitzar i donar suport a el col·lectiu LGTBIQ+ i recordar que només som PERSONES QUE ESTIMEM PERSONES.

Des dels centres s’han preparat diverses accions per a visibilitzar i donar suport al col·lectiu LGTBIQ+, ací us deixem un recull de fotografies.

IES Serra d’Espadà:

IES Penyagolosa:

IES Álvaro Falomir:

IES Alcalaten:

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.