8 de març, dia de la dona

publicado en: Sin categoría | 0

El 8 de març, des de FADES ens vam sumar a les mobilitzacions per donar visibilitat a les dones en el seu dia més senyalat. Les nostres accions van ser informatives. En els nostres centres vam repartir adhesius i un fullet informatiu sobre que és el 8 de març i la seva importància.

Ací us deixem el text:

«El dia 8 de març se celebra el Dia Internacional de les Dones o el Dia de la Dona Treballadora. En aquest dia es reivindica el feminisme, denunciant la discriminació, el sexisme i les violències contra les dones, i es commemora la lluita de les dones per la seua participació juntament amb els homes en l’àmbit laboral, i per tant el dret a la independència econòmica i en la societat en general.

Hui, reivindiquem el paper de la dona en la societat i la igualtat real de drets i oportunitats. Reclamem la fi de la discriminació cap a la dona, la discriminació salarial on les dones cobrem menys que els homes per una feina considerada igual i el paper de la dona com a responsable de la casa i la família. Rebutgem la cosificació de la dona, és a dir, l’ús que es fa d’una dona o de la seua imatge per a finalitats que no la dignifiquen com a persona i la sotmeten a uns cànons de bellesa inassolibles.

Aquest 8 de març, s’exigeix que la veu de les dones siga escoltada, per denunciar, rebutjar i eradicar pràctiques sexistes i masclistes, i cal ser conscients que la igualtat és una obligació de tothom. Ahir, hui i demà, sempre 8 de març!»

 

Us deixem algunes imatges que ens van fer arribar amb els adhesius de FADES:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.