Que ha significat per a nosaltres el pas per Confluències hivern? «És més que una formació sobre temes que la societat vol canviar, és la pràctica d’aquest canvi»

publicado en: Sin categoría | 0

Ara que ja han passat uns dies, han descansat i han pogut assimilar tots els nous aprenentatges, alguns/es dels companys i companyes ens expliquen que ha sigut per a ells i elles l’experiència de participar en Confluències hivern 2017.

 

  1. Per què vas decidir participar en la trobada Confluències?

Tant Salma, Javi com Andrea expliquen que van participar en Confluències, perquè els van oferir l’oportunitat d’anar des de FADES o els ho va recomanar algun membre de les seves associacions. Ainara, Alejandra, Bryan i Sergio, ens conten que van decidir participar perquè volien conèixer gent nova, buscar noves experiències i aprendre un poc més sobre temes que no es tracten als instituts. Miguel Angel, volia desconnectar del dia a dia i creia que participar en Confluències era una manera d’aprendre, com deien els seus companys i companyes sobre temes que mai els havien ensenyat en l’escola o l’àmbit familiar.

D’altra banda, Maria i Carla, ja havien participat en altres edicions i defineixen cada estada en Torrelles com una experiència única.

 

  1. Resumeix allò que has aprés aquests 6 dies.

Tots i totes coincideixen amb una paraula per resumir allò que han après aquests 6 dies, RESPECTE, una paraula molt important amb la crisi de valors que sofreix la societat actual. Javier i Bryan destaquen que van aprendre un munto sobre LGTB, feminisme, violència de gènere i racisme entre altres. Salma, fa referència a la diversitat, la tolerància i sobretot a valorar a les persones per la química que transmeten. Com diuen Ainara, Alejandra, Miguel Angel i Sergio, han après a no jutjar a cap persona a simple vista per allò que suposadament aparenta. Alejandra, explica que ha madurat un poc més com a persona, que ha après valors i a deixat fora la vergonya. Miguel Angel, remarca que ha après a valorar a la gent pel seu cor, aprenent a ficar-se en la pell de la resta, respectant així les diferents ideologies i cultures. Andrea destaca que ha après a no posar etiquetes, a pensar abans de parlar i reflexionar, reflexionar molt. Maria explica que és més que una formació sobre temes que la societat vol canviar, és la pràctica d’aquest canvi. Ainara, explica que ha vist que sempre hi haurà alguna cosa que totes hauríem de tindre en el nostre dia a dia, la solidaritat i el companyerisme, per a no jutjar i apreciar les diferències.

 

  1. Que destacaries d’aquesta trobada.

Sense dubte tots i totes van destacar tota la gent que van conèixer i les noves amistats que van fer. Maria, explica que allí convius amb persones que estimes i que sempre portaràs amb tu. Salma destaca la grandesa de les persones i la llibertat de pensament que hi havia, sobretot la tolerància. Alejandra es queda amb el bon rotllo i la confiança que es crea entre tota la gent que no coneixia i que li van marcar, a més destaca la boníssima informació i formació que van treballar en els tallers. Bryan i Sergio destaquen el bon ambient que hi havia entre tots i totes, l’amistat que han fet amb els companys/es de l’habitació, alberg i activitats. Andrea i Javi, es queden amb el bon rotllo i les formacions que van rebre, destacant la professionalitat del i les monitores que van impartir les activitats. Miguel Angel, recorda les rialles que es van pegar cada dia del campament amb els/les amics i amigues que van fer en els jocs. Ainara, «destacaria, pressupost a la gent que hi ha allí perquè són màgics i als monitors/es també, són genials. Però sobretot, les xerrades que tant et fan pensar i recapacitar».

 

  1. Recomanaries aquesta experiència a altres companyes? Per què?

Tots i totes tenen molt clar que SÍ que recomanarien aquesta experiència a altres companyes, ja que és una experiència única on aquella visió de canviar el món sembla un poc menys utòpica. Javi la recomanaria sense cap dubte, perquè per a ell és una experiència inoblidable. Andrea i Sergio, diuen que val molt la pena i que han après molt, seria molt interessant que altres persones s’animaren a viure l’experiència per a poder aprendre i prendre consciència igual que ells i elles. Bryan, la recomane per la gent super interessant que coneixes, tots els nous coneixements i conscienciació que ha adquirit, a més, destaca que és una de les millors experiències que ha pogut viure. Per a Ainara ha sigut una experiència inoblidable que si no la vius no pots explicar…, ja que considera que és màgica. Salma creu que s’ha de viure aquesta experiència per tindre l’oportunitat de viure en aquesta magnífica bombolla de cristall on en cada acció la tolerància i el respecte estan presents. Alejandra, ens diu que pressupost que la recomanaria, ja que coneixes a molta gent, aprens molt i et fa pensar molt sobre el teu voltant i la societat en la qual vivim. Per a Maria és una gran experiència, que tots i totes haurien d’experimentar. Finalment, Miguel Angel, recomana aquesta experiència perquè et formes com a persona, t’adones de com és la vida de veritat, de tots aquells temes tan importants que nosaltres desconeixem i de la gran família que hem creat en tan sols 5 dies, «és una gran experiència que mai oblidaré».

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.